Nieuwe Honda Insight

Honda-InsightDe Honda Insight is een hybride auto welke er voor zorgt dat er minder benzine wordt verbruikt. 40 Jaar geleden waren de ontwerpers bij Honda al bezig om deze technologie te verfijnen en op poten te zetten. Dankzij hun is de de Honda Insight niet alleen een verfijnde hybride auto maar biedt ook een geweldige rijervaring.

Integrated Motor Assist (IMA)

Honda maakt gebruik bij de Insight van Integrated Motor Assist wat een elektromotor combineert met een benzinemotor. De samenwerking hiervan wordt IMA genoemd. Hierdoor daalt het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot flink.

De IMA techniek vervult 3 belangrijke taken. Zo biedt de elektromotor ondersteuning aan de benzinemotor. De energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt teruggestopt in de accu waar de elektromotor weer op rijdt en het start/stop systeem waarbij de benzinemotor vanzelf uitgaat wanneer de auto tot stilstand komt. Bijvoorbeeld bij een kruising op stoplicht.

Om het brandstofverbruik te minimaliseren draait te benzinemotor nagenoeg niet stationair. Zodra de rempedaal wordt losgelaten wordt de benzinemotor gestart. Bij een lage constante snelheid neemt de elektromotor de taak over van de benzinemotor.

CVT

De Honda Insight heeft geen normale versnellingsbak maar een CVT. CVT staat voor Continu Variabele Transmissie wat er eigenlijk voor zorgt dat de versnellingsbak traploos versnelt. Hierdoor krijg je een vloeiende acceleratie welke tevens zeer zuinig is.

HSA

hill assistDe Honda Insight is voorzien van een Hill Start Assist (HSA). Het Hill Start Assist voorkomt achteruitrollen op een heuvel. De Honda Insight is voorzien van een hellingsensor en een automatische rem.

Eco Assist is ook een feature die op de Honda Insight aanwezig is. Deze cisuele assistent geeft in het dashboard aan hoe zuinig u rijdt. De kleur van de snelheidsmeter verkleurt naar groen als u economisch verantwoord rijdt. Hierbij is het brandstofverbruik en de CO2 dus laag.

Intuïtieve cockpit

De intuïtieve cockpit zorgt ervoor dat u in het middelpunt staat. Het dual zone dashboard is dusdanig ingericht dat alle belangrijke informatie snel en duidelijke leesbaar is. Hierbij worden zaken zoals snelheid en brandstofverbruik u snel duidelijk.

Interieur

Het interieur in de Honda Insight is van hoogwaardige materialen gemaakt zodat ze niet alleen prettiger aanvoelen maar ook veel langer mee gaan. Op het gebied van comfort en technologie is de Honda Insight ook van alle gemakken voorzien. Zo zijn er bijvoorbeeld elektrisch verwarmbare voorstoelen, elektrische ramen en een automatisch geregelde airco. De stoelen zitten heerlijk en comfortabel waarbij een middenarm een aanvulling bied.

De binnenruimte is verrassend ruim zodat de passagiers achterin de Honda Insight ook niets te klagen hebben. Ook is de Honda Insight aan de binnenkant verrassend stil waardoor de reis als nog comfortabeler ervaren zal worden.

 

Updated: 10 november 2014 — 10:02