Honda CR-V

honda crv

De nieuwe Honda CR-V is een veelzijdige auto welke niet alleen mooi, sportief en veilig is maar ook verrassend ruim en bovendien erg zuinig. De nieuwe Honda CR-V mag zeker gezien worden en is een genot om in te rijden. Alles zit op de juiste plek en de Honda laat zich goed besturen.

banner
banner

Euro NCAP

honda crvDe Euro NCAP is een organisatie die auto’s test op veiligheid. Hoe hoger de score, hoe veiliger de auto. Euro NCAP voert diverse botsproeven uit met zogeheten dummy’s. Dit zijn poppen vol met sensoren welke weer verbonden zijn met computers die de impact kunnen uitrekenen. Onder andere wordt er een frontale botsing nagebootst evenals een zijdelingse aanrijding. De Honda CR-V komt zeer goed uit de test en scoort de maximale 5 sterren die er te behalen zijn. Veilig op weg met de Honda CR-V dus.

Ruimte

De Honda is opvallend ruim aan de binnenkant en biedt genoeg ruimte voor 5 volwassenen. Ook achterin heeft men voldoende beenruimte. De CR-V kan prima ingezet worden als vakantieauto waarbij er tevens veel bagage meegenomen kan worden. Bij het neerklappen van de achterbank kan een inhoud van 1146 liter worden gecreëerd. Tevens is de achterbank in een 60:40 verhouding neerklapbaar.

Luxe

honda crv binnenkantOok aan luxe komt de Honda CR-V niets te kort. Het luxe inparkeersysteem is voorzien van parkingsensoren aan de voorzijde en achterzijde waarbij er een achteruitrijdcamera aan de achterkant is gesitueerd. Inparkeren was nog nooit zo makkelijk. De achterklep is elektrische wat betekend dat het met 1 druk op de knop te openen en te dichten is. De automatische start/stopfunctie maakt het starten makkelijker en bespaart tegelijkertijd brandstof wanneer dit mogelijk is. Ook is er een ECO-assist aanwezig welke u indicatietips geeft zodat u nog zuiniger kunt rijden.

Schone verbranding

De Honda CR-V heeft een zeer schone verbranding en dus een lage CO2 uitstoot. Slechts 119 g per kilometer. Een lage CO2 uitstoot helpt mee aan een beter milieu. Er zijn diverse motoren voor de CR-V beschiktbaar waaronder een diesel en benzine verbrandingsmotor. Momenteel zijn er nog geen hybride modellen op de markt.

Versnellingsbak een aandrijving

De Honda CR-V is zowel voor benzine als diesel in automaat en handgeschakeld te verkrijgen. De handgeschakelde uitvoeringen beschikken over een 6-bak en de automaten over een 5-bak. Tevens kan men kiezen voor een 2WD of 4WD uitvoering. 2WD staat voor 2 wiel aandrijving en 4WD voor 4 wiel aandrijving. 4WD is ideaal als u het ruigere terrein op gaat zoeken.

Updated: 9 mei 2019 — 18:42