De Nieuwe Honda Jazz

honda jazz[kkstarratings]De nieuwe Honda Jazz is niet alleen in een benzine uitvoering verkrijgbaar maar ook in een hybride. Hybride is deels elektrisch waarmee u de brandstofkosten doet afnemen en het milieu minder vervuild.

De nieuwe Honda Jazz en flexibel en dynamisch. Dit is niet alleen aan de buitenkant zichtbaar ook merkbaar tijdens het rijden. Honda heeft technische oplossingen gevonden welke tijdens het dagelijks leven veel profijt opleveren. De Honda Jazz wordt hierdoor nog veelzijdiger en is voor elk gebruik geschikt.

Compact en ruim van binnen

Hoewel de Honda Jazz compact is aan de buitenkant is er toch een enorme ruimte binnenin. Alles hangt vast aan een ergonomisch design waarbij alles efficiënt is ingedeeld. Hierbij zijn licht en ruimte themapunten geweest bij het ontwerp van de nieuwe Honda Jazz.

Doordat het zwaartepunt van de Honda Jazz laag ligt, komt dit ten goede aan de stabiliteit in bochten en de overige rijeigenschappen. De brede wielbasis maken de Honda Jazz binnenin extra ruim.

Dynamisch en efficiënt

De nieuwe looks van de Honda Jazz dragen meteen bij aan de prestaties. Zo is de vernieuwde voorbumper voorzien van nieuwe luchtinlaten welke de rijwind beter doorlaten. Hierdoor is samen met de vernieuwde banden een lagere rolweerstand van toepassing. Dit heeft direct op effect op het brandstof verbruik.

De nieuwe Honda Jazz is dus niet alleen nog mooier geworden maar ook efficiënter.

honda jazz interieurInterieur extra fraai

Het interieur is verfraaid met chromen details. Ook de interieur verlichting geeft een nog betere ambiance en verhoogd de klasse van de Honda Jazz. Alle bedieningselementen zijn intuïtief gepositioneerd zodat de bestuurder alles binnen handbereik heeft. Hierdoor kan alle aandacht op de weg blijven gevestigd.

De vernieuwde voorruit geeft extra veel zich en zorgt ook voor meer licht in de auto zelf. Hierdoor kun je niet alleen beter om je heen kijken maar geeft het ook een vrijer gevoel. Een glazen panoramadak zorgt helemaal voor het gevoel dat je buiten bent zonder last te hebben van de wind. Een glazen panoramadak is standaard bij de Honda Jazz Elegance en de Honda Jazz Exclusive uitvoering.

Meer ruimte door innovatie

Doordat de achterbank ook eenvoudig omhoog geklapt kan worden kan er in een handomdraai nog meer ruimte achterin worden gecreëerd. Honda noemt deze innovatie ‘Magic Seats’. De 60/40 deelbaarheid van de honda jazz panorama dakachterbank blijft gewoon behouden waardoor de bagageruimte gewoon behouden blijft. De achterbank is dus alsnog neer te klappen om meer ruimte te creëren. Lange voorwerpen kunnen dan alsnog eenvoudig mee worden genomen.

Belangrijke functies zijn netjes in het stuur weggewerkt. Denk hierbij aan de cruisecontrol. Deze functies zijn vanaf nu aan de voorzijde van het stuur gepositioneerd. Uit onderzoek is gebleken dat dit handiger en efficiënter werkt. Niet alleen mooier maar ook functioneler. Ook de audio bediening en de schakelflippers van de CVT automatische transmissie zijn in en aan het stuur gemonteerd.

Efficiëntere motoren

Ook de ontwikkeling van de Honda Jazz motor heeft niet stilgestaan. Honda heeft innovatieve i-VTEC benzinemotoren voor de Jazz ontwikkeld met niet alleen een laag brandstofverbruik hebben maar ook een lage CO2 motor honda jazzuitstoot. Dit gaat niet ten koste van de prestaties omdat alles geoptimaliseerd is.

U kunt kiezen uit een handgeschakelde 5 versnellingsbak of een automatische versnellingsbak (CVT).

Honda Jazz Hyrbride

De Honda Jazz Hybride uitvoering is nagenoeg het zelfde als de Honda Jazz benzine uitvoering. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Uiteraard is er bij de Honda Jazz Hybride een benzine- en elektromotor ondergebracht welke nog zuiniger is. Ook zijn de koplampen en achterlichten anders welke een blauwe gloed in het doorzichtige glas hebben zitten. Dit geeft een nog stoerdere uitstraling. Ook is de Hybride uitvoering in de kleur Lime Metalic te verkrijgen.  Dit is een frisse groene kleur welke als symbool staat voor een ‘groene auto’.

De elektromotor bij de hybride uitvoering wordt gecombineerd met de benzinemotor. Onder bepaalde rijomstandigheden wordt alleen de elektromotor ingezet om brandstof te besparen. Een zelfdenkend systeem welke verzorgd worden door het Integraded Motor Assist (IMA) en Electric Vehicle Mode (EV).

De Hybrid versie van de Honda Jazz wordt standaard met een CVT automatische versnellingsbak geleverd. Hierdoor wordt uw Honda Jazz Hybrid nog efficiënter.

Wanneer wordt de elektromotor ingezet bij een hybride?

Bij het optrekken wordt de elektromotor automatisch ingezet. Ook wanneer men en constante lage snelheid rijdt wordt de elektrische hulpmotor ingezet. Indien er extra kracht nodig is voor een snelle acceleratie, dan airbag honda jazz springt de elektromotor ook bij. Tijdens het remmen wordt de elektromotor ingezet als dynamo om weer energie op te wekken om de accu’s bij te vullen. Ook bij het stilstaan van de auto staat de verbrandingsmotor uit en is de elektromotor actief. Door al deze technologieën wordt de verbrandingsmotor alleen gebruikt wanneer het echt nodig is. Daarnaast worden de accu’s bijgeladen bij het afremmen en het snelheid minderen.

Honda Jazz nog veiliger

Op het gebied van veiligheid is de nieuwe Honda Jazz uiteraard een zeer veilige auto voor de inzittende en de omgeving. Door de unieke vormgeving worden ook voetgangers extra beschermd. De Honda Jazz is een van de veiligste auto’s en heeft de Euro NCAP crashtest met 5 sterren doorstaan. Een hogere score is niet te behalen.

Standaard veiligheidfuncties bij de Honda Jazz zijn Airbags, ABS en EBD. Ook de functie Brake Assist (BA) welke voor remkrachtverdeling zorgt over de wielen bij een noodstop is aanwezig.

Dit allemaal maakt de Honda Jazz een zeer veilige auto voor iedereen.

 


 

Honda verkopen voor de beste prijs?

Binnen 1 dag voor de hoogste prijs uw Honda verkopen.

Ontvang gratis en vrijblijvend binnen 1 dag het hoogste bod!

aanmelden

Updated: 10 november 2014 — 09:53