De Nieuwe Honda Civic

honda civic [kkstarratings]De nieuwe Honda Civic is nog sportiever en een nog bijzondere verschijning. Het onderscheidende design van de Honda Civic is niet alleen mooi maar ook zeer dynamisch.

Alle details dragen bij om de luchtstroom nog efficiënter langs de Honda Civic te laten stromen. Van mooi gevormde koplampen tot en met de geïntegreerde achterspoiler. Aerodynamica is een belangrijke factor bij het verbeteren van de efficiëntie van luchtweerstand.

Het ophangsysteem bij de nieuwe Honda Civic is verbeterd welke de besturing en het comfort ten goede komen. Ook wordt de geluidproductie en het brandstofverbruik hiermee verlaagd. Op meerdere vlakken weet deze innovatieve verbeteringen behoorlijk bij te dragen.

Vernieuwd design

De nieuwe Honda Civic rijdt heerlijk. Of u nu korte of lange stukken wilt gaan rijden, de Civic rijdt altijd geweldig. Er is veel tijd besteed aan het ontwerpen van het interieur en het dashboard. De vormen van het dashboard laten meteen merken dat de bestuurder centraal staat. Alle bedieningsmogelijkheden zijn dan ook binnen handbereik voor de bestuurder. Het idee hierachter is dat de bestuurder niet afgeleidt hoeft te worden en zijn of haar ogen op de weg kan houden. Veiligheid staat voorop.

honda civic cockpitDe cockpit is zo ingedeeld dat de bestuurder in een oogopslag de belangrijke zaken kan waarnemen. Hierbij staan snelheid, het toerental en de brandstof voorop.

Binnenin is de Honda Civic gerestyled waarbij er chromen ringen rond de ventilatieopeningen zijn aan gebracht en de bekleding van de stoelen hebben dubbele sticksels waardoor ze een sportievere teint krijgen.

Verbeterde technologie

Ook op het gebied van technologie heeft de nieuwe Honda Civic niet stilgestaan. De achterliggende gedachte was ook dat de reis zo comfortabel mogelijk moet worden gemaakt waarbij de bestuurder niet de handen van het stuur hoeft te halen om bijvoorbeeld de radio te bedienen. De radio is overigens voorzien van een MP3 functie. Er is een Bluetooth Hands Free telefoonfunctie ingebouwd waarbij de telefoon met een druk op de knop opgenomen kan worden.

Belangrijke informatie worden in de cockpit weergegeven. Dit zorgt voor de minste afleiding. Honda heeft hier de naam i-MID aan gehangen. Dit staat voor Intelligent Multifunctioneel Informatie Display. Dit display is zelfs te voorzien van een eigen achtergrond foto.

honda civic dashboardOptimaal comfort

De niuwe Honda Civic moet optimaal comfort bieden om elke reis zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom zijn er ook hoogwaardige materialen gekozen voor de stoelbekleding. Deze maken de rijervaring een stuk aangenamer. Ook een elektrisch verstelbare lendesteun en steun vanaf de zijkant mag niet ontbreken. Deze maken het zitten in de stoelen nog comfortabeler. Ook een lange reis is hiermee niet meer zo inspannend als voorheen.

Net als bij de Honda Jazz heeft Honda ook bij de Civic de Magic Seats geïntroduceerd. De Magic Seats zijn de zitplekken op de achterbank welke niet alleen naar beneden geklapt kunnen worden zodat het kofferruim vergroot wordt, maar ook kunnen deze naar beneden worden geklapt zodat er meer ruimte binnenin de auto ontstaat. Hierdoor kan er nog meer bagage meegenomen worden in de Honda Civic. De nieuwe Civic is dus op alles voorbereidt.

De Magic Seat / slimme stoelen bieden 1210 liter aan bagageruimte wanneer ze zijn neergeklapt. Voor een compacte auto zoals de Honda Civic is dit boven gemiddeld vergelijkbaar met andere auto’s uit dezelfde klasse.

i-dtec motorZuinige motor

De Honda Civic kan geleverd worden met een 1.6 i-DTEC diesel brandstofmotor. Deze motor is superzuinig en een perfecte balans tussen prestaties en efficiëntie. De 1.6 i-DTEC heeft een brandstofverbruik van 3,6 liter / 100km. Daarbij kan de motor 120 pk leveren. De CO2 uitstoot is 94g/km. Elke uitvoering van de Honda Civic kan met dit type motorblok worden uitgerust. De kenmerken van de 1.6 i-DTEC is dat hij super zuinig is, sportief en krachtige.

Ook zijn er vernieuwde i-VTEC benzinemotoren welke ook bijzondere prestaties kunnen leveren. Zo is er een 1.4 i-VTEC motor welke 100 pk kan leveren en een 1.8 i-VTEC welke 142 pk kan leveren. Alle motoren zijn verkrijgbaar in een handgeschakelde 6 versnelling uitvoering om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. De 1.8 i-VTEC is ook in een 5-traps automaat verkrijgbaar. Deze haalt een brandstofverbruik van 6,3 liter / 100km.

Niet alleen staat de Honda Civic garant voor veel rijplezier maar is ook bijzonder veilig. De Honda Civic heeft diverse veiligheidsystemen aan boord zoals Electronic Brake force Distribution, afgekort met EBD, Vehicle Stability Assist, afgekort met VSA, een ABS wat staat voor Anti-lock Breaking System.

Deze systemen zitten standaard op de Honda Civic omdat de Honda Civic standaard een zeer veilige auto is. Uiteraard is de Civic ook uitgebreid voorzien van Airbags.

De Euro NCAP crashtest wijst uit de de Honda Civic een van de meest veilige auto’s is en beloond deze met een maximale score van 5 sterren.

 


Honda verkopen voor de beste prijs?

Binnen 1 dag voor de hoogste prijs uw Honda verkopen.

Ontvang gratis en vrijblijvend binnen 1 dag het hoogste bod!

aanmelden

Updated: 10 november 2014 — 09:50